Spaghetti z pesto bazyliowym i parmezanem

 

(czas przygotowania ok 15 minut)

Szybko i pysznie. Masz dzień w biegu i brak sił na przygotowywanie wymyślnych potraw, a nie chcesz sięgać po gotowe dania? Jeśli tak, to ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie 🙂 Zapraszamy spaghetti z pesto bazyliowym i parmezanem!

Składniki:

  1. 500g makaronu spaghetti
  2. 60g startego parmezanu
  3. 4 łyżeczki zielonego pesto (jeśli wolimy więcej lub mniej – wedle uznania)
  4. sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie odcedzamy. Dodajemy zielone pesto – może być kupione lub zrobione samodzielnie – przepis tutaj. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na końcu danie posypujemy parmezanem.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

− 2 = 3

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital