Pasztet z łososia


x

Normalny

Przystępny


Pyszna odmiana dla tradycyjnego mięsnego pasztetu. Świetnie sprawdzi się do kanapek! Zapraszamy na pasztet z łososia!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
20 min 1 h 1 h 20 min
Przygotowanie 20 min
Pieczenie 1 h
Gotowe 1 h 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
5

  • łosoś (surowy) - 500 g

  • cebula - 1 sztuka

  • jajka - 2 sztuki

  • czerstwa bułka - 1/2 sztuki

  • papryka czerwona - 1/2 sztuki

  • koperek

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Łososia i cebulę kroimy w kostkę. Bułkę moczymy w wodzie, gdy będzie miękka to odciskamy ją z wody.

Łososia, cebulę, bułkę, jajka miksujemy/blendujemy na gładką masę.

Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z powstałą masą. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Pasztet pieczemy godzinę w kąpieli wodnej. Temperatura piekarnika – 180 stopni.

Gotowy pasztet z łososia podajemy schłodzony z koperkiem.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.