Różane ciasteczka

Normalny

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe
Pyszne i leciutkie różane ciasteczka. Przypominają francuskie makaroniki, a z płatkami róży smakują niebiańsko!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
15 min | 15 min | 30 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 15 min |
Pieczenie | 15 min |
Gotowe | 30 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Sztuki |
10 |
białka jajka - 3 sztuki
cukier puder - 150 g
mielone migdały/orzechy laskowe - 200 g
sól - 1 szczypta
konfitura różana
PRZYGOTOWANIE
Białka ubijamy, gdy się spienią dodajemy szczyptę soli. Następnie, gdy piana będzie sztywniejsza dosypujemy powoli cukier puder.
Gdy masa białkowa będzie sztywna i błyszcząca, wyłączamy mikser i dosypujemy zmielone orzechy. Delikatnie mieszamy.
Na blaszce układamy papier i za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego wyciskamy ciasteczka.
Ciasteczka pieczemy 15 minut w 160 stopniach, aż się zarumienią (mogą też leciutko popękać).
Gdy ciasteczka się upieką i ostygną przekładamy je konfiturą lub utartymi płatkami róży.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!