Domowy sok pomarańczowy – imbirowy


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Większość z nas lubi sok pomarańczowy, jednak kupiony od tego domowego różni się dramatycznie! Zapraszamy na domowy sok pomarańczowy z dodatkiem imbiru!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
30 min
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

Porcje
10

  • woda przegotowana lub źródlana - 5 l

  • pomarańcze - 5 sztuk

  • cytryna - 1/2 sztuki

  • cukier brązowy (ksylitol) - 1 1/2 szklanki

  • imbir starty (świeży) - 2 łyżeczki

PRZYGOTOWANIE

Pomarańcze i cytrynę dokładnie myjemy, sparzamy.

Następnie kroimy je w kostkę (razem ze skórką) i wraz z cukrem, startym imbirem, litrem wody gotujemy 25 minut.

Następnie odstawiamy sok na około 10 godzin. Po tym czasie całość blendujemy/miksujemy i mieszamy z pozostałymi 4 litrami wody.

Domowy sok pomarańczowy przecedzamy przez gazę do butelek/ dzbanków.

Uwagi

Przepis na 5 litrów soku.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.