Łosoś smażony


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Dietetyczny łosoś smażony na odrobinie oliwy z cebulą i pomidorami! Zapraszamy!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
15 min
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • filet z łososia - 2 sztuki

  • pomidorki koktajlowe - 4 sztuki

  • cebula - 1 sztuka

  • pieprz cytrynowy - 1 szczypta

  • sól - 1 szczypta

  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

  • cytryna - 1/2 sztuki

  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Filety z łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebulę opalamy na palniku kuchennym lub grillu, kroimy w ćwiartki i nabijamy na patyczki do szaszłyków. Pomidorki myjemy i osuszamy.

Na patelni – najlepiej teflonowej (aby ryba nie przywierała) rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek wysokiej jakości.

Łososia posypujemy szczyptą soli, pieprzu cytrynowego, ziół prowansalskich i kładziemy skórką do dołu na rozgrzanej oliwie.

Obok układamy pomidorki i cebulę. Filet powinien być smażony po 3 minuty z każdej ze stron.

Usmażonego łososia podajemy skropionego sokiem z cytryny wraz z cebulą i pomidorkami.

Uwagi

Czas smażenia może ulec zmianie w zależności od grubości filetu.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.