Pavlova
 
                Normalny
 
                Tani
 
                        Bezglutenowe
Delikatna, słodziutka i rozpływająca się w ustach pavlova! Zapraszamy serdecznie na pyszną bezową rozkosz!
|  |   0 z 5 (0 głosów) | |
|   0 z 5 (0 głosów) | ||
|   | Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | 
| 10 min | 2 h 30 min | 2 h 40 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 10 min | 
| Pieczenie | 2 h 30 min | 
| Gotowe | 2 h 40 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Porcje | 
| 10 | 
- białka jajka - 6 sztuk 
- cukier - 250 g 
- skrobia ziemniaczana - 1 łyżeczka 
- sok z cytryny - 1 łyżeczka 
- sól - 1 szczypta 
- śmietanka kremówka 36% - 500 ml 
- owoce do dekoracji 
PRZYGOTOWANIE
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier, sok z cytryny cały czas ubijając.
Następnie dodajemy skrobię ziemniaczaną i jak tylko się wmiesza w pianę wyłączmy mikser.
Na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem formujemy kopiec z piany pamiętając o miejscu w środku.
Bezę pieczemy w temperaturze 110-115 stopni (termoobieg) przez 2.5 godziny.
Gdy beza będzie gotowa zostawiamy ją w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aż do momentu ostygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubijamy i wykładamy na bezę. Całość dekorujemy owocami i nasza pavlova jest gotowa 🙂
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!





 
         
                
             
                
             
            