Ziemniaki z grilla


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Aby na naszym grillu nie było ciągle tak samo zapraszamy do wypróbowania nowego przepisu! Ziemniaki z grilla z pewnością podbiją wasze podniebienia!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
40 min
Przygotowanie 40 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • ziemniaki - 8 sztuk

  • czosnek (ząbki) - 2 sztuki

  • papryczka chilli - 1 sztuka

  • koperek - 2 łyżki

  • oliwa z oliwek

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki obieramy, myjemy i nacinamy miej więcej do 2/3 głębokości.

Czosnek wyciskamy przez praskę, a chili i koperek drobno siekamy.

Ziemniaki „faszerujemy” papryczką i skrapiamy nacięcia mieszanką czosnku, oliwy, soli, pieprzu i posypujemy koperkiem.

Ziemniaki (każdy osobno) zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez około 30 minut na grillu. Po tym czasie na wszelki wypadek sprawdzamy wykałaczką czy ziemniaki są już dobre.

Gotowe ziemniaki z grilla podajemy z ulubionym sosem lub dipem.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.