Jagodowy pudding chia

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek
Klasykę miksujemy z jagodą i zapraszamy na pyszny jagodowy pudding chia!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
10 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
1 |
mleko - 200 ml
nasiona chia - 5 łyżek
miód/ksylitol - 3 łyżki
esencja waniliowa - 1/4 łyżeczki
jagody - 1/2 szklanki
PRZYGOTOWANIE
W misie miksera umieszczamy jagody, mleko, miód/ksylitol, nasiona chia, esencję i wszystko miksujemy.
Następnie nasz jeszcze nie gotowy jagodowy pudding chia przekładamy do mniejszej miski, przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy całą noc w lodówce.
Jeśli rano pudding będzie zbyt gęsty możemy do rozcieńczyć odrobiną mleka.
Uwagi
Jagodowy pudding chia można zrobić zarówno z mleka krowiego, owczego jak i roślinnego.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!