pelniasmakow-banner

Jagodowy pudding chia


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Klasykę miksujemy z jagodą i zapraszamy na pyszny jagodowy pudding chia!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
1

  • mleko - 200 ml

  • nasiona chia - 5 łyżek

  • miód/ksylitol - 3 łyżki

  • esencja waniliowa - 1/4 łyżeczki

  • jagody - 1/2 szklanki

PRZYGOTOWANIE

W misie miksera umieszczamy jagody, mleko, miód/ksylitol, nasiona chia, esencję i wszystko miksujemy.

Następnie nasz jeszcze nie gotowy jagodowy pudding chia przekładamy do mniejszej miski, przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy całą noc w lodówce.

Jeśli rano pudding będzie zbyt gęsty możemy do rozcieńczyć odrobiną mleka.

Uwagi

Jagodowy pudding chia można zrobić zarówno z mleka krowiego, owczego jak i roślinnego.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.