Pikantna wątróbka drobiowa


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Dla niektórych koszmar z dzieciństwa, dla innych prawdziwy rarytas – dzisiaj na obiad pikantna wątróbka 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
30 min
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • wątróbka drobiowa - 500 g

  • cebula - 1 sztuka

  • papryka czerwona - 1 sztuka

  • ostra papryka

  • oregano

  • sól

  • pieprz

  • olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE

Wątróbkę myjemy, oczyszczamy. Cebule kroimy w „piórka” i podsmażamy, gdy się zeszkli dodajemy ostrą paprykę i mieszamy.

Czerwone papryki myjemy, kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy chwilę.

Wątróbkę drobiową możemy pokroić, jeśli chcemy. Następnie obtaczamy ją w pieprzu, oregano, majeranku i dodajemy do reszty składników.

Smażymy, aż wątróbka będzie miękka, całość doprawiamy solą.

Pikantna wątróbka drobiowa może być serwowana z chlebem, ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.