Pikantna wątróbka drobiowa
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Dla niektórych koszmar z dzieciństwa, dla innych prawdziwy rarytas – dzisiaj na obiad pikantna wątróbka 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
30 min |
Przygotowanie | 30 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
wątróbka drobiowa - 500 g
cebula - 1 sztuka
papryka czerwona - 1 sztuka
ostra papryka
oregano
sól
pieprz
olej rzepakowy
PRZYGOTOWANIE
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy. Cebule kroimy w „piórka” i podsmażamy, gdy się zeszkli dodajemy ostrą paprykę i mieszamy.
Czerwone papryki myjemy, kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy chwilę.
Wątróbkę drobiową możemy pokroić, jeśli chcemy. Następnie obtaczamy ją w pieprzu, oregano, majeranku i dodajemy do reszty składników.
Smażymy, aż wątróbka będzie miękka, całość doprawiamy solą.
Pikantna wątróbka drobiowa może być serwowana z chlebem, ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!