Smażony ser (nie wypływa spod panierki)


x

Łatwy

Tani


Pyszna przystawka i super pomysł na spotkanie ze znajomymi! Zapraszamy na smażony ser, który nie wypływa spod panierki 🙂

3 z 5 (2 głosy)

3 z 5 (2 głosy)

Przygotowanie
15 min
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
6

  • ser żółty (kawałki o grubości 1.5cm) - 6 sztuk

  • jajka - 2 sztuki

  • bułka tarta

  • mąka pszenna

  • sól

  • pieprz

  • ostra papryka - 1 szczypta

  • olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE

Ser żółty mrozimy przez około 30-40 minut.

Jajka roztrzepujemy na głębszym talerzu z dodatkiem soli, pieprzu i ostrej papryki.

Ser oprószamy mąką, zanurzamy w jajku, obtaczamy w bułce tartej, następnie jeszcze raz w jajku i bułce.

Musimy pokryć bardzo dokładnie każdy kawałek sera, aby nie wydostał się spod panierki.

Na patelni rozgrzewamy większą ilość oleju. Gdy będzie gorący smażymy ser tak, aby panierka była złocista, a ser roztopił się w środku.

Smażony ser polecamy podawać z konfiturą żurawinowa.

Uwagi

Dzięki wcześniejszemu mrożeniu możemy smażyć ser na mniejszym ogniu i nie powinien wypłynąć spod panierki!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.