Pieczone ziemniaki
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Pyszny dodatek do obiadu pachnący tymiankiem… choć zazwyczaj znika sam 🙂 Macie ochotę? Czy jednak wolicie ziemniaki ugotowane w wodzie?
| 
             | 
        
             0 z 5 (0 głosów)  | 
    |
| 
             0 z 5 (0 głosów)  | 
    ||
| 
                             | 
                            Przygotowanie | Gotowanie | Pieczenie | Gotowe | 
| 10 min | 12 min | 50 min | 1 h 12 min | 
| Przygotowanie | 10 min | 
| Gotowanie | 12 min | 
| Pieczenie | 50 min | 
| Gotowe | 1 h 12 min | 
SKŁADNIKI:
| 
                         | 
                    Porcje | 
| 2 | 
ziemniaki - 500 g
czosnek (ząbki) - 3 sztuki
tymianek suszony - 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
oliwa z oliwek - 4 łyżki
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki kroimy w plasterki lub na połówki jeśli są mniejsze i gotujemy przez 10-12 minut.
Następnie odcedzamy, doprawiamy solą, pieprzem i marynujemy z oliwą, tymiankiem, wyciśniętym czosnkiem przez 20 minut.
Po tym czasie pieczemy ziemniaki przez 40 – 50 minut w 200 stopniach.
Pieczone ziemniaki podajemy jako dodatek do dań obiadowych lub same z ulubionymi sosami!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

