
Pyszny dodatek do obiadu pachnący tymiankiem… choć zazwyczaj znika sam 🙂 Macie ochotę? Czy jednak wolicie ziemniaki ugotowane w wodzie?
Przypominamy przepis (kiedyś robiliśmy z rozmarynem, dzisiaj wybraliśmy tymianek):
Składniki:
- 1/2 kg ziemniaków
- 3 ząbki czosnku
- suszony tymianek
- pieprz
- oliwa z oliwek (4 łyżki)
Przygotowanie:
Ziemniaki kroimy w plasterki lub na połówki jeśli są mniejsze i gotujemy przez 10-12 minut. Następnie odcedzamy, doprawiamy solą, pieprzem i marynujemy z oliwą, tymiankiem, wyciśniętym czosnkiem przez 20 minut. Po tym czasie pieczemy je przez 40 – 50 minut w 200 stopniach.
Smacznego!
Ależ one wyglądają!! Późna pora, a ja się zrobiłam głodna! 😉
Też uwielbiamy 🙂
Tak niewiele potrzeba do szczęścia 🙂
Haha, pyszne ziemniaczki są super 🙂
Uwielbiam takie ziemniaczki 🙂
My też 🙂