Pudding chia z bakaliami

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Kto z Was jest na diecie? A może po prostu lubicie się zdrowo odżywiać? Dzisiaj nasza propozycja na lekkie, jesienne śniadanko (choć dla niektórych może być to deser) to pudding chia z bakaliami!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
10 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
1 |
mleko kokosowe (lub inne roślinne) - 100 ml
nasiona chia - 6 łyżek
cukier/miód/ksylitol/stewia - 2 łyżki
esencja waniliowa (opcjonalnie)
kakao - 1 szczypta
cynamon - 1 szczypta
ulubione bakalie
płatki owsiane - 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE
W misie miksera umieszczamy mleko, słodzidło, nasiona chia, esencje, szczyptę cynamonu, szczyptę kakao. Całość miksujemy.
Następnie nasz jeszcze nie gotowy pudding chia przekładamy do mniejszej miski, przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy całą noc w lodówce.
Jeśli rano pudding będzie zbyt gęsty możemy do rozcieńczyć odrobiną mleka.
Pudding chia podajemy z ulubionymi bakaliami i płatkami owsianymi.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!