Kotlety mielone z indyka

 

(czas przygotowania około 20 minut)

Tradycyjne, pyszne i ostatnio nasze ulubione! Zapraszamy na proste i szybkie kotlety mielone z indyka!

Składniki:

  1. 0,5 mięsa mielonego z indyka
  2. 1 jajko
  3. 1 mała cebula
  4. bułka tarta
  5. olej rzepakowy do smażenia
  6. 1 mały ząbek czosnku
  7. sól, pieprz

Przygotowanie:

cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Przekładamy do większej miski. Dodajemy mięso mielone z indyka, 1 łyżkę bułki tartej, jajko, sól i pieprz do smaku. Powstałą masę wyrabiamy przez 5 minut. Jeśli mięso na kotlety mielone z indyka będzie zbyt rzadkie możemy dodać trochę więcej bułki tartej.

Następnie formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej.

Kotlety smażymy, aż się zarumienią z obu stron.

Polecamy podawać z pieczonymi ziemniakami, lub purée i ulubioną surówką!

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

× 2 = 20

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital