Suszone jabłka (chipsy z jabłek)

 

(czas przygotowania około 5 minut plus suszenie)

Lubicie zdrowe, domowe przekąski? Jeśli tak to suszone jabłka z pewnością przypadną Wam do gustu 🙂

Składniki:

  1. jabłka – ilość zależy od nas
  2. cynamon

Przygotowanie:

piekarnik ustawiamy na 60 stopni z termoobiegiem, blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jabłka kroimy na cieniutkie plasterki (jeśli mamy odpowiedni przyrząd możemy wyciąć gniazdko, jeśli nie to kroimy razem z nim tylko usuwamy pestki). Następnie układamy je na blaszkach blisko siebie, oprószamy odrobiną cynamonu i suszymy około 3,5 – 4h.

Gotowe suszone jabłka (chipsy z jabłek) świetnie sprawdzają się jako przekąska do pracy czy szkoły!

Uwaga! Niektórzy zalecają posmarować plasterki jabłek wodą z cytryną aby nie sczerniały, aczkolwiek my pominęliśmy ten krok tylko staraliśmy się wykonać wszystko dosyć sprawnie 🙂

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

jeden komentarz “Suszone jabłka (chipsy z jabłek)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

× 9 = 45

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital