Pieczony kalafior


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Pieczony kalafior ma dosyć intensywny ale naprawdę pyszny smak. Sprawdzi się idealnie jako dodatek do obiadu, kanapek czy też baza do zupy 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 20 min 25 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 20 min
Gotowe 25 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • kalafior (główka) - 1 sztuka

  • sól

  • pieprz

  • czosnek granulowany

  • papryka słodka/ostra/wędzona

  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki.

W filiżance mieszamy oliwę z oliwek z przyprawiamy. Następnie wylewamy je na kalafiora i całość mieszamy.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kalafiora układamy na blaszkę i pieczemy przez około 20 minut co jakiś czas obracając. W razie potrzeby możemy piec go dłużej lub na ostatnie 5 minut ustawić na górne grzanie.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.