Chrupiąca ciecierzyca


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Szykujecie się na wieczorne oglądanie filmu lub zwyczajnie lubicie podjadać wszelkiego rodzaju chrupiące pyszności? Jeśli tak, a do tego staracie się dbać o zdrowie i figurę to chrupiąca ciecierzyca z pewnością przypadnie Wam do gustu 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 30 min 35 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 30 min
Gotowe 35 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • ugotowana ciecierzyca - 1 1/2 szklanki

  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

  • wędzona papryka - 1/2 łyżeczki

  • czosnek granulowany - 1/2 łyżeczki

  • sól - 1/4 łyżeczki

PRZYGOTOWANIE

Ciecierzycę odsączamy i osuszamy. Następnie układamy ją na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

W miseczce mieszamy oliwę z przyprawami, łączymy z podpieczoną ciecierzycą i ponownie wkładamy do piekarnika na 15 minut.

Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciecierzycę w środku do ostygnięcia.

Uwagi

My używaliśmy funkcji góra – dół. Oczywiście każdy piekarnik jest trochę inny, więc radzimy po upieczeniu spróbować czy pieczona ciecierzyca jest dla nas wystarczająco chrupiąca, jeśli tak to możemy ją od razu wyciągnąć. Oczywiście nie trzeba samodzielnie gotować cieciorki, można użyć gotowe z zalewy.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.