Masło orzechowe
 
                Łatwy
 
                Tani
 
                        Bez nabiału
 
                        Bezglutenowe
 
                        Bez jajek
Masło orzechowe jest pyszne w smaku, idealnie nadaje się do różnych deserów, a robi się je dosłownie kilka minut! Uwielbiają je zarówno weganie, wegetarianie jak i osoby dbające o dietę – zapraszamy do spróbowania 🙂
|  |   0 z 5 (0 głosów) | |
|   0 z 5 (0 głosów) | ||
|   | Przygotowanie | 
| 5 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 5 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Porcje | 
| 4 | 
- orzeszki ziemne - 400 g 
- sól, cukier (opcjonalnie) 
PRZYGOTOWANIE
Orzeszki podprażamy na suchej patelni, tak aby się zarumieniły ale nie przypaliły.
Następnie wkładamy je do malaksera lub blendera i miksujemy na najwyższych obrotach. Miksujemy do uzyskania jednolitej i kremowej konsystencji.
Próbujemy masło orzechowe i w razie potrzeby je dosalamy lub dosładzamy. Możemy je przechowywać spokojnie 3 tygodnie w zamkniętym słoiku w lodówce.
Uwagi
Po pewnym czasie może zacząć się oddzielać olej, ale w takiej sytuacji wystarczy zamieszać masło orzechowe.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!





 
         
                
             
                
             
            