Nuggetsy na patyku
 
                Łatwy
 
                Przystępny
Prosta w przygotowaniu i pyszna przekąska za imprezę czy spotkanie w gronie przyjaciół – zapraszamy na nuggetsy na patyku 🙂
|  |   5 z 5 (1 głos) | |
|   5 z 5 (1 głos) | ||
|   | Przygotowanie | 
| 20 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 20 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Porcje | 
| 3 | 
- filety z piersi kurczaka - 3 sztuki 
- mąka - 1/2 szklanki 
- kukurydziane płatki śniadaniowe - 2 1/2 szklanki 
- mleko - 1 szklanka 
- jajko - 1 sztuka 
- parmezan - 1/2 łyżeczki 
- ostra papryka 
- wędzona papryka 
- sól 
- pieprz 
Dodatkowo:
- olej do smażenia - 1 1/2 l 
- patyczki do szaszłyków 
PRZYGOTOWANIE
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w większą kostkę, oprószamy solą i pieprzem.
Płatki kukurydziane kruszymy, przesypujemy do miski i dokładnie mieszamy razem z mąką, mlekiem, jajkiem, parmezanem i przyprawami.
Kawałki kurczaka nabijamy na patyczki do szaszłyków i obtaczamy dokładnie w panierce.
W głębszym garnku lub frytkownicy rozgrzewamy olej. Gdy osiągnie bardzo wysoką temperaturę smażymy nuggetsy (patyczkami do góry), do momentu osiągnięcia złotego koloru.
Nuggetsy wyciągamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Gotowe nuggetsy na patyku podajemy z ulubionymi sosami.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!





 
         
                
             
                
             
            