Chipsy z batatów


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Zdrowa i pyszna przekąska, która umili Wam oglądanie ulubionego filmu 🙂 Zapraszamy na chipsy z batatów!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 30 min 35 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 30 min
Gotowe 35 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • bataty - 2 sztuki

  • oliwa z oliwek/olej

  • ulubione przyprawy

PRZYGOTOWANIE

Bataty myjemy bardzo dokładnie, ale ich nie obieramy.

Następnie na tarce do ogórków lub nożem kroimy je na jak najcieńsze plastry, nacieramy odrobiną oliwy/oleju i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Chipsy z batatów pieczemy 15 minut w 150 stopniach. Gdy zaczną się przyrumieniać zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy kolejne 15 minut. W razie potrzeby dopiekamy chwilę dłużej.

Gotowe chipsy z batatów oprószamy przyprawami, możemy je także serwować z ulubionymi sosami.

Uwagi

Do pieczenia używaliśmy funkcji termoobieg. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy w zależności od grubości chipsów.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.