Makaron z łososiem

 

(czas przygotowania około 20 minut, porcja dla 2 osób)

Makaron z łososiem to pyszny i szybki obiad, który z pewnością przypadnie Wam do gustu 🙂 My go uwielbiamy!

Składniki:

  • 150g makaronu parpadelle
  • 100g wędzonego łososia
  • 100ml śmietanki kremówki
  • pół papryczki chilli
  • 1 duża łyżka czerwonego pesto
  • 3 ząbki czosnku
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • cytryna
  • rukola
  • opcjonalnie białe szparagi

Przygotowanie:

makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i odlewamy 100ml wody po gotowaniu. W kubku mieszamy śmietankę z czerwonym pesto. Czosnek przeciskamy przez praskę, podsmażamy na maśle i po chwili dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili. Po około 2-3 minutach dodajemy łososia, makaron, ugotowane wcześniej białe szparagi (opcjonalnie) i całość zalewamy śmietanką. Podsmażamy chwilę, doprawiamy solą, pieprzem, paprykami i cytryną do smaku. Jeśli sos będzie zbyt gęsty to dodajemy pozostawioną wodę z makaronu.

Gotowy makaron z łososiem podajemy posypany świeżą rukolą.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

jeden komentarz “Makaron z łososiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

41 + = 46

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital