Serniczki porzeczkowe w 5 minut

 

(czas przygotowania 5 minut + pieczenie)

Banalne w przygotowaniu i pyszne w smaku 🙂 Dzisiaj na deser serniczki porzeczkowe które robi się 5 minut!

Składniki:

  • 500g twarogu sernikowego
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • czerwone porzeczki (dwie garście)
  • opcjonalnie: cukier puder

Przygotowanie:

twaróg sernikowy miksujemy z jajkiem, cukrem, mąką do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Porzeczki myjemy, pozbywamy się ogonków i osuszamy je. Papilotki (najlepiej sylikonowe) wypełniamy masą serową i posypujemy porzeczkami. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni, wkładamy serniczki porzeczkowe i od razu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Serniczki pieczemy 20 minut, następnie schładzamy.

Uwaga! Jeśli chcemy to możemy dodać „spód” serniczkom. W tym celu należy rozgnieść herbatniki, dodać odrobinę roztopionego masła, wymieszać i wyłożyć papilotki zanim nałożymy masę serową.

Serniczki porzeczkowe podajemy same lub oprószone cukrem pudrem w towarzystwie lodów waniliowych.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

jeden komentarz “Serniczki porzeczkowe w 5 minut

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

− 6 = 1

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital