Kompot porzeczkowy


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Prosty do zrobienia i idealnie orzeźwiający na upalne dni. Zapraszamy na kompot porzeczkowy!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Gotowanie Gotowe
5 min 20 min 25 min
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 20 min
Gotowe 25 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • porzeczki - 200 g

  • truskawki - 50 g

  • cukier/ksylitol - 3 łyżki

  • woda - 1 l

PRZYGOTOWANIE

Porzeczki i truskawki myjemy, usuwamy listki i gałązki.

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy cukier i owoce. Gotujemy 15-20 minut.

Sprawdzamy czy kompot porzeczkowy nie jest za kwaśny, w razie potrzeby dosładzamy.

Kompot serwujemy przestudzony.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.