Kompot porzeczkowy

 

(czas przygotowania 5 minut + gotowanie)

V Ten przepis jest bez jajek

V Ten przepis jest bez mleka

V Ten przepis jest bez glutenu

Prosty do zrobienia i idealnie orzeźwiający na upalne dni. Zapraszamy na kompot porzeczkowy! A na zdjęciu obok kompotu pyszne ciasto porzeczkowe – przepis tutaj 🙂

Składniki:

  • 200g porzeczek
  • 50g truskawek
  • 3 łyżki cukru lub ksylitolu
  • 1 litr wody

Przygotowanie:

porzeczki i truskawki myjemy, usuwamy listki i gałązki. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy cukier i owoce. Gotujemy 15-20 minut. Sprawdzamy czy kompot porzeczkowy nie jest za kwaśny, w razie potrzeby dosładzamy.

Kompot serwujemy przestudzony.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

3 komentarzy “Kompot porzeczkowy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 × 8 =

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital