Kompot porzeczkowy
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Prosty do zrobienia i idealnie orzeźwiający na upalne dni. Zapraszamy na kompot porzeczkowy!
|
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
|
0 z 5 (0 głosów) |
||
|
|
Przygotowanie | Gotowanie | Gotowe |
| 5 min | 20 min | 25 min |
| Przygotowanie | 5 min |
| Gotowanie | 20 min |
| Gotowe | 25 min |
SKŁADNIKI:
|
|
Porcje |
| 4 |
porzeczki - 200 g
truskawki - 50 g
cukier/ksylitol - 3 łyżki
woda - 1 l
PRZYGOTOWANIE
Porzeczki i truskawki myjemy, usuwamy listki i gałązki.
W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy cukier i owoce. Gotujemy 15-20 minut.
Sprawdzamy czy kompot porzeczkowy nie jest za kwaśny, w razie potrzeby dosładzamy.
Kompot serwujemy przestudzony.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

