Lody wiśniowe (wegańskie)


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Zapraszamy na rewelacyjny przepis na lody wiśniowe w wegańskiej wersji bo z mlekiem kokosowym 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • banan - 1 sztuka

  • wiśnie - 1/2 kg

  • ksylitol/cukier/erytrytol - 2 łyżki

  • mleczko kokosowe (puszka/kartonik) - 400 ml

PRZYGOTOWANIE

Wiśnie myjemy, osuszamy, drylujemy i umieszczamy w głębszym naczyniu.

Dodajemy banana. ksylitol oraz mleko kokosowe i wszystko blendujemy na gładką masę. Próbujemy i w razie czego dosładzamy.

Masę na lody wiśniowe przekładamy do pojemnika, szczelnie zamykamy i wstawiamy do zamrażalnika.

Po godzinie wyciągamy, mieszamy i wstawiamy ponownie. Czynność powtarzamy co 30 minut do czasu podania.

Jeśli planujemy podać lody innego dnia to wystarczy, że zamieszamy 2-3 razy, aczkolwiek przed podaniem warto wyciągnąć je chwilkę wcześniej z zamrażalnika aby łatwiej się nakładały.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.