Lody wiśniowe (wegańskie)

 

(czas przygotowania około 10 minut + 3-4h mrożenia)

V Ten przepis jest bez jajek

V Ten przepis jest bez laktozy

V Ten przepis jest bez glutenu

Zapraszamy na rewelacyjny przepis na lody wiśniowe w wegańskiej wersji bo z mlekiem kokosowym 🙂

Składniki:

  • 1 banan
  • 0,5 kg wiśni
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 1 puszka mleka kokosowego

Przygotowanie:

wiśnie myjemy, osuszamy, drylujemy i umieszczamy w głębszym naczyniu. Dodajemy banana. ksylitol oraz mleko kokosowe i wszystko blendujemy na gładką masę. Próbujemy i w razie czego dosładzamy.

Masę na lody wiśniowe przekładamy do pojemnika, szczelnie zamykamy i wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie wyciągamy, mieszamy i wstawiamy ponownie. Czynność powtarzamy co 30 minut do czasu podania. Jeśli planujemy podać lody innego dnia to wystarczy, że zamieszamy 2-3 razy, aczkolwiek przed podaniem warto wyciągnąć je chwilkę wcześniej z zamrażalnika aby łatwiej się nakładały.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

2 komentarzy “Lody wiśniowe (wegańskie)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

+ 3 = 6

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital