Wegańskie muffinki czekoladowe


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bez jajek


Dzisiaj zapraszamy na proste, wegańskie muffinki czekoladowe 🙂 Są one nie tylko pyszne, ale również sprawdzą się dla osób które mają nietolerancje mleka zwierzęcego i jajek!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 25 min 35 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 25 min
Gotowe 35 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
10

  • mąka pszenna - 1 1/2 szklanki

  • mleko sojowe - 1 szklanka

  • cukier/ksylitol - 3/4 szklanki

  • gorzkie kakao - 5 łyżek

  • olej rzapkowy - 1/3 szklanki

  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

  • sól - 1 szczypta

PRZYGOTOWANIE

Składniki suche mieszamy w jednej misce, a mokre w drugiej.

Następnie łączymy wszystko i mieszamy, ale tylko do czasu połączenia składników.

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni (termoobieg).

Masę na wegańskie muffinki czekoladowe przekładamy do papilotek i pieczemy 25 minut.

Gotowe muffinki podajemy same lub oprószone cukrem pudrem.

Uwagi

Do masy na wegańskie muffinki możemy dodać pokrojone owoce (np. truskawki, banana) lub inne ulubione dodatki.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.