Karkówka w ketchupie


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Karkówka w ketchupie to prosty i pyszny obiad z zaledwie kilku składników, polecamy bo jest naprawdę pyszny 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 1 h 30 min 1 h 40 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 1 h 30 min
Gotowe 1 h 40 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • karkówka wieprzowa - 1 kg

  • ketchup dobrej jakości - 800 ml

  • woda - 150 ml

  • czosnek (ząbki) - 3 sztuki

  • cebula - 1 sztuka

  • cytryna

  • oregano (lub zioła prowansalskie)

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Karkówkę kroimy w plastry lub mniejsze kawałki, oprószamy solą, pieprzem i odstawiamy na około 45 minut do lodówki.

W misce mieszamy ketchup, wodę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę, zioła. Próbujemy sos i w razie potrzeby go dokwaszamy oraz doprawiamy.

Karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem.

Piekarnik ustawiamy na 170 stopni. Mięso pieczemy pod przykryciem około 1.5h. W połowie pieczenia możemy zamieszać mięso.

Karkówka w ketchupie powinna być podawana wraz sosem i ulubionymi dodatkami.

Uwagi

Możemy użyć ketchupu ładnego lub pikantnego, wszystko zależy od naszych preferencji.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.