Śliwki w boczku
 
                Łatwy
 
                Przystępny
 
                        Bez nabiału
 
                        Bezglutenowe
 
                        Bez jajek
Klasyczna przekąska, idealna na spotkanie w gronie znajomych 🙂 Śliwki w boczku smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i zimno, mocno przyrumienione i delikatnie – wszystko zależy od naszych preferencji 🙂
|  |   0 z 5 (0 głosów) | |
|   0 z 5 (0 głosów) | ||
|   | Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | 
| 5 min | 15 min | 20 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 5 min | 
| Pieczenie | 15 min | 
| Gotowe | 20 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Sztuki | 
| 15 | 
- wędzone/suszone śliwki - 15 sztuk 
- plastry boczku wędzonego (musimy wybrać możliwie najbardziej chudy) - 15 sztuk 
Dodatkowo:
- wykałaczki - 15 sztuk 
PRZYGOTOWANIE
Każdą śliwkę dokładnie owijamy boczkiem i spinamy wykałaczką.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Śliwki w boczku układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy wedle uznania – zależy jak bardzo przyrumieniony boczek preferujemy. Jednak rekomendujemy nie piec dłużej niż 15 minut.
Śliwki w boczku możemy podawać z ulubionymi sosami.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!





 
         
                
             
                
             
            