Śliwki w boczku


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Klasyczna przekąska, idealna na spotkanie w gronie znajomych 🙂 Śliwki w boczku smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i zimno, mocno przyrumienione i delikatnie – wszystko zależy od naszych preferencji 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 15 min 20 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 15 min
Gotowe 20 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
15

  • wędzone/suszone śliwki - 15 sztuk

  • plastry boczku wędzonego (musimy wybrać możliwie najbardziej chudy) - 15 sztuk

Dodatkowo:

  • wykałaczki - 15 sztuk

PRZYGOTOWANIE

Każdą śliwkę dokładnie owijamy boczkiem i spinamy wykałaczką.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Śliwki w boczku układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.

Pieczemy wedle uznania – zależy jak bardzo przyrumieniony boczek preferujemy. Jednak rekomendujemy nie piec dłużej niż 15 minut.

Śliwki w boczku możemy podawać z ulubionymi sosami.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.