Fit popcorn


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe

Bez jajek


Jeśli popcorn kojarzy Ci się z bardzo niezdrową, tłustą przekąską to nic bardziej mylnego – zapraszamy na fit popcorn 🙂 Pół łyżeczki masła ma tylko 37 kacl!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
5 min
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

Porcje
3

  • ziarenka kukurydzy na popcorn - 1 szklanka

  • masło/olej kokosowy - 1/2 łyżeczki

  • sól/inne przyprawy

PRZYGOTOWANIE

W garnku teflonowym z grubym dnem rozgrzewamy masło lub olej kokosowy.

Wsypujemy ziarna kukurydzy, tak aby pokrywały dno, ale nie nachodziły na siebie wzajemnie.

Oprószamy solą lub innymi przyprawami i potrząsamy garnkiem, aby każde ziarenko było pokryte tłuszczem.

Kukurydzę przykrywamy pokrywką i rozgrzewamy mocno palnik.

Gdy popcorn zacznie strzelać unosimy garnek na wysokość 7-8 cm. Czekamy, aż ziarenka wystrzelą.

Fit popcorn doprawiamy w razie potrzeby przed podaniem.

Uwagi

Mając dobry garnek teflonowy możemy próbować zrobić popcorn całkowicie bez tłuszczu lub z jeszcze mniejszą ilością!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.