Kotleciki jajeczne z groszkiem

 

(czas przygotowania 30 minut, przepis na 2 porcje)

Kotleciki jajeczne z groszkiem to super opcja na szybki obiad bez mięsa 🙂 Klasyczne, pyszne i łatwe do zrobienia – zapraszamy!

Składniki:

  • 4 jajka (ugotowane na twardo)
  • 1 jajko surowe
  • 70g groszku mrożonego
  • 70g sera żółtego gouda
  • rozmaryn suszony
  • szczypta czosnku granulowanego
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy

Przygotowanie:

jajka drobno siekamy, ser żółty ścieramy na tarce. Groszek gotujemy przez minutę we wrzątku.

W misce mieszamy jajka ugotowane, jajko surowe, groszek i starty ser. Całość doprawiamy do smaku rozmarynem, czosnkiem granulowanym, solą, pieprzem i formujemy kotleciki jajeczne.

Na patelni rozgrzewamy olej. Kotleciki jajeczne z groszkiem panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Danie serwujemy z ulubionymi surówkami!

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

4 komentarzy “Kotleciki jajeczne z groszkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

+ 61 = 62

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital