Kotleciki jajeczne z groszkiem

Łatwy

Tani
Kotleciki jajeczne z groszkiem to super opcja na szybki obiad bez mięsa 🙂 Klasyczne, pyszne i łatwe do zrobienia – zapraszamy!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
30 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 30 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
jajka (ugotowane na twardo) - 4 sztuki
jajko surowe - 1 sztuka
groszek mrożony - 70 g
ser żółty (gouda) - 70 g
rozmaryn suszony - 1 szczypta
czosnek granulowany - 1 szczypta
sól
pieprz
bułka tarta
olej rzepakowy
PRZYGOTOWANIE
Jajka drobno siekamy, ser żółty ścieramy na tarce. Groszek gotujemy przez minutę we wrzątku.
W misce mieszamy jajka ugotowane, jajko surowe, groszek i starty ser.
Całość doprawiamy do smaku rozmarynem, czosnkiem granulowanym, solą, pieprzem i formujemy kotleciki jajeczne.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Kotleciki jajeczne z groszkiem panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Danie serwujemy z ulubionymi surówkami!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!