Muffiny marchewkowe


x

Łatwy

Tani


Muffiny marchewkowe są delikatne, proste w przygotowaniu i pyszne! A dodatkowo można przemycić trochę marchewki 😉

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 20 min 30 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 20 min
Gotowe 30 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
15

  • starta marchewka - 2 szklanki

  • jajka - 3 sztuki

  • czekolada mleczna/deserowa - 50 g

  • mąka pszenna - 1 1/2 szklanki

  • olej - 3/4 szklanki

  • brązowy cukier - 3/4 szklanki

  • cukier waniliowy - 1 łyżka

  • proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki

  • soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki

  • przyprawa do piernika - 2 łyżeczki

  • sól - 1 szczypta

PRZYGOTOWANIE

Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli i dodajemy posiekaną czekoladę oraz przyprawę do piernika.

Jajka, olej, cukier i cukier waniliowy mieszamy do połączenia składników.

Następnie dodajemy suche składniki, ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy marchewkę – mieszamy.

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Kokilki napełniamy ciastem i pieczemy muffiny marchewkowe 20 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy są gotowe, w razie potrzeby dopiekamy.

Muffiny marchewkowe możemy podawać same lub z bitą śmietaną, oprószone posiekanymi i uprażonymi na suchej patelni orzechami!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.