Bezglutenowe brownie w 3 minuty

 

(czas przygotowania 3 minuty, przepis na 2 porcję)

V Ten przepis jest bez jajek

V Ten przepis jest bez mleka

V Ten przepis jest bez glutenu

Bezglutenowe brownie z aromatem pomarańczy to super propozycja dla osób zabieganych, a mających ochotę na coś pysznego 🙂

Składniki:

4 łyżki mąki bezglutenowej

2.5 łyżki cukru

2 łyżki oleju

2 łyżki kakao

4 łyżki mleka roślinnego

0.5 łyżeczki startej skórki z pomarańczy

Przygotowanie:

wszystkie składniki dokładnie mieszamy w miseczce. Jeśli ciasto będzie bardzo suche możemy dodać odrobinę więcej mleka. Powstałą masę wyrównujemy w miseczce i wstawiamy do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty (800W).

Bezglutenowe brownie obkrawamy w miseczce i robimy „babkę”. Ciastko oprószamy opcjonalnie cukrem pudrem, kroimy na pół i podajemy na ciepło lub zimno.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

jeden komentarz “Bezglutenowe brownie w 3 minuty

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

48 ÷ = 8

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital