Omlet z tapioki


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe


Jeśli nie możesz spożywać glutenu, a uwielbiasz omlety to polecamy omlet z tapioki! Robi się go banalnie prosto, a smakiem w ogóle nie ustępuje tradycyjnemu!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
1

  • mąka z tapioki - 2 łyżki

  • jajka - 2 sztuki

  • jogurt naturalny - 2 łyżki

  • soda oczyszczona - 1/4 łyżeczki

  • sól - 1 szczypta

  • pieprz - 1 szczypta

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wylewamy na rozgrzaną patelnię teflonową i smażymy na złoty kolor z obu stron.

Jeśli nie mamy dobrej patelni teflonowej to smażymy na maśle lub oleju rzepakowym!

Do masy jajecznej na omlet z tapioki możemy dodać także ulubione dodatki np. szynkę, paprykę, pietruszkę.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.