Omlet z tapioki

 

(czas przygotowania 10 minut, przepis na 1 omlet)

V Ten przepis jest bez glutenu

Jeśli nie możesz spożywać glutenu, a uwielbiasz omlety to polecamy omlet z tapioki! Robi się go banalnie prosto, a smakiem w ogóle nie ustępuje tradycyjnemu!

Składniki:

  • 2 łyżki mąki z tapioki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie:

wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wylewamy na rozgrzaną patelnię teflonową i smażymy na złoty kolor z obu stron.

Jeśli nie mamy dobrej patelni teflonowej to smażymy na maśle lub oleju rzepakowym!

Do masy jajecznej na omlet z tapioki możemy dodać także ulubione dodatki np. szynkę, paprykę, pietruszkę.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

30 + = 36

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital