Zdrowe Ferrero Rocher


x

Łatwy

Drogi

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Podobno ludzie dzielą się na tych, którzy uwielbiają Rafaello i zakochanych w Ferrero Rocher. My uwielbiamy jedne i drugie! Przepis na domowe Rafaello już macie, a dzisiaj zapraszamy na zdrową wersję Ferrero Rocher 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
25 min
Przygotowanie 25 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
12

  • awokado (mocno dojrzałe) - 1 sztuka

  • orzechy laskowe (całe) - 12 sztuk

  • czekolada deserowa - 150 g

  • mąka migdałowa - 7 łyżek

  • cukier puder z ksylitolu/miód - 3 łyżki

  • mleko (może być roślinne) - 3 łyżki

  • orzechy laksowe - 1/2 szklanki

  • czekolada na polewę (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

Czekoladę łamiemy na kostki, dodajemy mleko i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do ostygnięcia.

W misce umieszczamy obrane i pokrojone awokado, czekoladę, mąkę migdałową, cukier puder i całość blendujemy na gładką masę. Próbujemy i w razie potrzeby dosładzamy.

Z powstałej masy formujemy pralinki, umieszczając orzech laskowy w środku, następnie obtaczamy je w posiekanych pozostałych orzechach (polecamy podprażyć je na suchej patelni).

Jeśli lubimy dużo czekolady to każdą czekoladkę możemy zanurzyć w polewie czekoladowej.

Tak przygotowane Ferrero Rocher odkładamy na 2-3h do lodówki.

Uwagi

Jeśli masa na pralinki ciężko się formuje możemy dodać odrobinę więcej mąki migdałowej!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.