Brownie w filiżance


x

Łatwy

Tani

Bez jajek


Brownie w filiżance czyli przepis na błyskawiczny deser na ciepło 🙂 My je zawsze przygotowujemy z masłem orzechowym, dzięki czemu ma niebanalny smak i potrafi zachwycić gości!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
5 min
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

Porcje
1

  • mąka pszenna - 3 łyżki

  • cukier - 3 łyżki

  • mleko - 3 łyżki

  • kakao - 2 łyżki

  • masło - 1 łyżka

  • masło orzechowe - 1/2 łyżeczki

PRZYGOTOWANIE

Masło rozpuszczamy, wlewamy do miseczki.

Następnie dodajemy mąkę, cukier, kakao, mleko i całość dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zdecydowanie za gęsta do dodajemy odrobinę mleka więcej.

W filiżance umieszczamy połowę masy na brownie, na nią nakładamy masło orzechowe i przykrywamy pozostałą częścią.

Wstawiamy do mikrofali na półtorej minuty. Po tym czasie sprawdzamy wykałaczką czy brownie jest gotowe, jeśli nie to dopiekamy.

Gotowe brownie możemy serwować oprószone cukrem pudrem z dodatkami!

Uwagi

Podany czas jest dla mikrofalówki 800W. Jeśli lubimy masło orzechowe w słodszej wersji to możemy dodać do niego odrobinę cukru pudru, jeśli słonej to szczyptę soli, rozetrzeć i wtedy przełożyć do filiżanki.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.