Brownie w filiżance

 

(czas przygotowania 5 minut, przepis na 1 porcję)

V Ten przepis jest bez jajek

Brownie w filiżance czyli przepis na błyskawiczny deser na ciepło 🙂 My je zawsze przygotowujemy z masłem orzechowym, dzięki czemu ma niebanalny smak i potrafi zachwycić gości!

Składniki:

  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka masła
  • 0.5 łyżeczki masła orzechowego

Przygotowanie:

masło rozpuszczamy, wlewamy do miseczki. Następnie dodajemy mąkę, cukier, kakao, mleko i całość dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zdecydowanie za gęsta do dodajemy odrobinę mleka więcej. W filiżance umieszczamy połowę masy na brownie, na nią nakładamy masło orzechowe i przykrywamy pozostałą częścią. Wstawiamy do mikrofali na półtorej minuty. Po tym czasie sprawdzamy wykałaczką czy brownie jest gotowe, jeśli nie to dopiekamy.

Uwaga! Podany czas jest dla mikrofalówki 800W. Jeśli lubimy masło orzechowe w słodszej wersji to możemy dodać do niego odrobinę cukru pudru, jeśli słonej to szczyptę soli, rozetrzeć i wtedy przełożyć do filiżanki.

Gotowe brownie możemy serwować oprószone cukrem pudrem z dodatkami!

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

10 × 1 =

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital