Keto placuszki


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe


Osoby na diecie ketogenicznej, paleo (ale nie tylko) zapraszamy na pyszne keto placuszki!Przepisy niskowęglowodanowe oczywiście kojarzą nam się z osobami chcącymi zrzucić nadprogramowe kg, ale placuszki smakują naprawdę rewelacyjnie, a przy okazji są bez glutenu!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • jajka - 2 sztuki

  • mąka kokosowa - 2 łyżki

  • gęsta śmietana 36% - 2 łyżki

  • erytrytol (opcjonalnie) - 1/2 łyżeczki

  • proszek do pieczenia - 1 szczypta

  • esencja waniliowa - 3 kropelki

  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE

Jajka ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy śmietanę, mąkę kokosową, erytrytol, proszek do pieczenia i esencję waniliową. Miksujemy do momentu połączenia się składników.

Na patelni rozgrzewamy mocno jedną łyżkę oleju (jeśli mamy patelnie przywierającą to więcej) i smażymy keto placuszki na złoty kolor z obu stron.

Gotowe keto placuszki serwujemy na ciepło, opcjonalnie z dodatkami np. cukrem pudrem z erytrytolu!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.