Keto placuszki

 

(czas przygotowania 10 minut, przepis na 2 porcje)

V Ten przepis jest bez glutenu

Osoby na diecie ketogenicznej, paleo (ale nie tylko) zapraszamy na pyszne keto placuszki!Przepisy niskowęglowodanowe oczywiście kojarzą nam się z osobami chcącymi zrzucić nadprogramowe kg, ale placuszki smakują naprawdę rewelacyjnie, a przy okazji są bez glutenu!

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 2 łyżki gęstej śmietany (36%)
  • 0.5 łyżeczki erytrytolu (opcjonalnie)
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 3 krople esencji waniliowej
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

jajka ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy śmietanę, mąkę kokosową, erytrytol, proszek do pieczenia i esencję waniliową. Miksujemy do momentu połączenia się składników.

Na patelni rozgrzewamy mocno jedna łyżkę oleju (jeśli mamy patelnie przywierającą to więcej) i smażymy keto placuszki na złoty kolor z obu stron.

Gotowe keto placuszki serwujemy na ciepło, opcjonalnie z dodatkami np. cukrem pudrem z erytrytolu!

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

jeden komentarz “Keto placuszki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 + 4 =

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital