Proste i szybkie ciasto z jabłkami

Łatwy

Tani

Bez nabiału
Szybko, smacznie i prosto. Zapraszamy za pyszne, jesienne ciasto z jabłkami!
|
![]() 5 z 5 (1 głos) |
|
![]() 5 z 5 (1 głos) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
10 min | 45 min | 55 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
Pieczenie | 45 min |
Gotowe | 55 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
8 |
jabłka - 3 sztuki
jajka - 4 sztuki
mąka pszenna - 1 szklanka
drobny cukier - 1 szklanka
mąka ziemniaczana - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki
olej - 1/3 szklanki
cynamon - 1/2 łyżeczki
esencja waniliowa - 1/4 łyżeczki
cukier puder
PRZYGOTOWANIE
Jabłka obieramy i kroimy w grubsze plastry.
Jajka ubijamy na pulchną masę, następnie powoli dodajemy cukier, cynamon i esencję waniliową. Gdy składniki się połączą dolewamy olej.
Mąki i proszek do pieczenie przesiewamy i dodajemy do ciasta, cały czas miksując.
Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem lub smarujemy tłuszczem. Wylewamy ciasto i układamy owoce.
Ciasto z jabłkami pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone, jeśli nie to dopiekamy.
Ciasto z jabłkami możemy podawać oprószone cukrem pudrem z gałką lodów.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!