pelniasmakow-banner

Proste i szybkie ciasto z jabłkami


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału


Szybko, smacznie i prosto. Zapraszamy za pyszne, jesienne ciasto z jabłkami!

Pełnia Smaków - preloader

5 z 5 (1 głos)

Pełnia Smaków - preloader

5 z 5 (1 głos)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 45 min 55 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 45 min
Gotowe 55 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
8

  • jabłka - 3 sztuki

  • jajka - 4 sztuki

  • mąka pszenna - 1 szklanka

  • drobny cukier - 1 szklanka

  • mąka ziemniaczana - 1/2 szklanki

  • proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki

  • olej - 1/3 szklanki

  • cynamon - 1/2 łyżeczki

  • esencja waniliowa - 1/4 łyżeczki

  • cukier puder

PRZYGOTOWANIE

Jabłka obieramy i kroimy w grubsze plastry.

Jajka ubijamy na pulchną masę, następnie powoli dodajemy cukier, cynamon i esencję waniliową. Gdy składniki się połączą dolewamy olej.

Mąki i proszek do pieczenie przesiewamy i dodajemy do ciasta, cały czas miksując.

Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem lub smarujemy tłuszczem. Wylewamy ciasto i układamy owoce.

Ciasto z jabłkami pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone, jeśli nie to dopiekamy.

Ciasto z jabłkami możemy podawać oprószone cukrem pudrem z gałką lodów.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.