pelniasmakow-banner

Smażony ser (nie wypływa spod panierki)


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani


Pyszna przystawka i super pomysł na spotkanie ze znajomymi! Zapraszamy na smażony ser, który nie wypływa spod panierki 🙂

Pełnia Smaków - preloader

3 z 5 (2 głosy)

Pełnia Smaków - preloader

3 z 5 (2 głosy)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
15 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Sztuki
6

  • ser żółty (kawałki o grubości 1.5cm) - 6 sztuk

  • jajka - 2 sztuki

  • bułka tarta

  • mąka pszenna

  • sól

  • pieprz

  • ostra papryka - 1 szczypta

  • olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE

Ser żółty mrozimy przez około 30-40 minut.

Jajka roztrzepujemy na głębszym talerzu z dodatkiem soli, pieprzu i ostrej papryki.

Ser oprószamy mąką, zanurzamy w jajku, obtaczamy w bułce tartej, następnie jeszcze raz w jajku i bułce.

Musimy pokryć bardzo dokładnie każdy kawałek sera, aby nie wydostał się spod panierki.

Na patelni rozgrzewamy większą ilość oleju. Gdy będzie gorący smażymy ser tak, aby panierka była złocista, a ser roztopił się w środku.

Smażony ser polecamy podawać z konfiturą żurawinowa.

Uwagi

Dzięki wcześniejszemu mrożeniu możemy smażyć ser na mniejszym ogniu i nie powinien wypłynąć spod panierki!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.