Kanapka z awokado i jajecznicą

Łatwy

Przystępny
Proste, pyszne i syte śniadanie 🙂 Pełnoziarnisty chlebek, awokado i jajecznica!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
10 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
1 |
chleb pełnoziarnisty (kromki) - 2 sztuki
awokado - 1 sztuka
jajka - 2 sztuki
szalotka - 1/2 sztuki
masło - 1/2 łyżeczki
cytryna - 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Awokado rozgniatamy widelcem, mieszamy z cytryną i smarujemy nim chleb.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekaną szalotkę, podsmażamy przez chwilkę i dodajemy jajka.
Całość doprawiamy solą, pieprzem i smażymy, aż jajka się zetną. Jajecznicę układamy na awokado.
Kanapka z awokado i jajecznicą najlepiej smakuje bezpośrednio po przyrządzeniu (jak jajecznica jest jeszcze ciepła)!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!