pelniasmakow-banner

Kanapka z awokado i jajecznicą


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny


Proste, pyszne i syte śniadanie 🙂 Pełnoziarnisty chlebek, awokado i jajecznica!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
1

  • chleb pełnoziarnisty (kromki) - 2 sztuki

  • awokado - 1 sztuka

  • jajka - 2 sztuki

  • szalotka - 1/2 sztuki

  • masło - 1/2 łyżeczki

  • cytryna - 1/2 łyżeczki

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Awokado rozgniatamy widelcem, mieszamy z cytryną i smarujemy nim chleb.

Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekaną szalotkę, podsmażamy przez chwilkę i dodajemy jajka.

Całość doprawiamy solą, pieprzem i smażymy, aż jajka się zetną. Jajecznicę układamy na awokado.

Kanapka z awokado i jajecznicą najlepiej smakuje bezpośrednio po przyrządzeniu (jak jajecznica jest jeszcze ciepła)!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.