pelniasmakow-banner

Pieczone ziemniaki


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Pyszny dodatek do obiadu pachnący tymiankiem… choć zazwyczaj znika sam 🙂 Macie ochotę? Czy jednak wolicie ziemniaki ugotowane w wodzie?

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Gotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 12 min 50 min 1 h 12 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 12 min
Pieczenie 50 min
Gotowe 1 h 12 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • ziemniaki - 500 g

  • czosnek (ząbki) - 3 sztuki

  • tymianek suszony - 1/2 łyżeczki

  • sól

  • pieprz

  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki kroimy w plasterki lub na połówki jeśli są mniejsze i gotujemy przez 10-12 minut.

Następnie odcedzamy, doprawiamy solą, pieprzem i marynujemy z oliwą, tymiankiem, wyciśniętym czosnkiem przez 20 minut.

Po tym czasie pieczemy ziemniaki przez 40 – 50 minut w 200 stopniach.

Pieczone ziemniaki podajemy jako dodatek do dań obiadowych lub same z ulubionymi sosami!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.