Pieczone ziemniaki

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Pyszny dodatek do obiadu pachnący tymiankiem… choć zazwyczaj znika sam 🙂 Macie ochotę? Czy jednak wolicie ziemniaki ugotowane w wodzie?
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Gotowanie | Pieczenie | Gotowe |
10 min | 12 min | 50 min | 1 h 12 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
Gotowanie | 12 min |
Pieczenie | 50 min |
Gotowe | 1 h 12 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
ziemniaki - 500 g
czosnek (ząbki) - 3 sztuki
tymianek suszony - 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
oliwa z oliwek - 4 łyżki
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki kroimy w plasterki lub na połówki jeśli są mniejsze i gotujemy przez 10-12 minut.
Następnie odcedzamy, doprawiamy solą, pieprzem i marynujemy z oliwą, tymiankiem, wyciśniętym czosnkiem przez 20 minut.
Po tym czasie pieczemy ziemniaki przez 40 – 50 minut w 200 stopniach.
Pieczone ziemniaki podajemy jako dodatek do dań obiadowych lub same z ulubionymi sosami!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!