pelniasmakow-banner

Kalmary w tempurze


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Drogi

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe


Lubicie czasami owoce morza? My ostatnio mieliśmy ogromną ochotę na kalmary. Zatem zapraszamy na pyszne kalmary w tempurze!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
30 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
3

  • kalmary (tuszki) - 500 g

  • białka jajek - 2 sztuki

  • mąka ryżowa - 150 g

  • sól himalajska

  • tymianek (opcjonalnie) - 1 szczypta

  • olej (do smażenia na głębokim tłuszczu)

PRZYGOTOWANIE

kalmary myjemy, oczyszczamy, kroimy na paseczki (tak żeby utworzyły nam kółeczka) i osuszamy.

Białka jajek delikatnie ubijamy, a mąkę mieszamy z dodatkiem soli (wedle uznania) i opcjonalnie tymiankiem.

W garnku rozgrzewamy olej. Kalmary zanurzamy w ubitych białkach, następnie w mące i wrzucamy na dobrze rozgrzany olej.

Kalmary smażymy na delikatnie złoty kolor, po czym wyciągamy na ręcznik papierowy.

Kalmary w tempurze serwujemy z ulubionymi sosami!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.