pelniasmakow-banner

Bruschetta


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Pyszna i aromatyczna bruschetta to rewelacyjne śniadanko w śródziemnomorskim stylu 🙂 Oczywiście wariacji na jej temat może być dużo i jej finalny smak zależy od naszej fantazji!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 5 min 10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 5 min
Gotowe 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • bułka (ciabatta lub szersza bagietka) - 1 sztuka

  • pomidorki koktajlowe - 4 sztuki

  • suszone pomidory - 3 sztuki

  • ser mozzarella - 100 g

  • szynka parmeńska (plastry) - 3 sztuki

  • czosnek (ząbki) - 2 sztuki

  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Bułkę kroimy na kromki, skrapiamy je odrobinką (naprawdę tylko troszkę) oliwy z oliwek i nakładamy na każdą przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek.

Następnie pomidorki koktajlowe i suszone kroimy w plasterki, układamy na pieczywie. Kolejno nakładamy szynkę parmeńską i na samą górę plastry sera mozzarella.

Bruschetta będzie gotowa po około 5 minutach pieczenia w piekarniku na funkcji grill. Jeśli jej nie mamy to może być góra – dół lub termoobieg tylko musimy kontrolować moment gdy ser się roztopi i zarumieni.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.