Pieczona dynia


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Pieczona dynia to pyszny, jesienny dodatek do obiadu, a dla miłośników tego warzywa także przekąska 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 25 min 30 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 25 min
Gotowe 30 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • dynia hokkaido - 1/2 sztuki

  • sól

  • pieprz

  • ulubione przyprawy np. ostra papryka, wędzona papryka, rozmaryn

  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Z dyni usuwamy wewnętrzną część i kroimy na grubsze plastry.

Nacieramy każdy kawałek dyni odrobiną oliwy i posypujemy ulubionymi przyprawami.

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Dynię układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 25 minut (w zależności od grubości plastrów może być odrobinę krócej lub dłużej).

Pieczona dynia może być podawana samodzielnie lub z dodatkami.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.