Pieczona dynia
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Pieczona dynia to pyszny, jesienny dodatek do obiadu, a dla miłośników tego warzywa także przekąska 🙂
|
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
|
0 z 5 (0 głosów) |
||
|
|
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
| 5 min | 25 min | 30 min |
| Przygotowanie | 5 min |
| Pieczenie | 25 min |
| Gotowe | 30 min |
SKŁADNIKI:
|
|
Porcje |
| 2 |
dynia hokkaido - 1/2 sztuki
sól
pieprz
ulubione przyprawy np. ostra papryka, wędzona papryka, rozmaryn
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Z dyni usuwamy wewnętrzną część i kroimy na grubsze plastry.
Nacieramy każdy kawałek dyni odrobiną oliwy i posypujemy ulubionymi przyprawami.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Dynię układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 25 minut (w zależności od grubości plastrów może być odrobinę krócej lub dłużej).
Pieczona dynia może być podawana samodzielnie lub z dodatkami.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

