pelniasmakow-banner

Pieczona dynia


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Pieczona dynia to pyszny, jesienny dodatek do obiadu, a dla miłośników tego warzywa także przekąska 🙂

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 25 min 30 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 25 min
Gotowe 30 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • dynia hokkaido - 1/2 sztuki

  • sól

  • pieprz

  • ulubione przyprawy np. ostra papryka, wędzona papryka, rozmaryn

  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Z dyni usuwamy wewnętrzną część i kroimy na grubsze plastry.

Nacieramy każdy kawałek dyni odrobiną oliwy i posypujemy ulubionymi przyprawami.

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Dynię układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 25 minut (w zależności od grubości plastrów może być odrobinę krócej lub dłużej).

Pieczona dynia może być podawana samodzielnie lub z dodatkami.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.