Muffiny jajeczne
Łatwy
Przystępny
Bezglutenowe
Banalnie prosty, ale efektowny i pyszny przepis 🙂 Zapraszamy na rewelacyjne muffiny jajeczne!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
5 min | 15 min | 20 min |
Przygotowanie | 5 min |
Pieczenie | 15 min |
Gotowe | 20 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
4 |
jajka - 3 sztuki
czerwona papryka - 1/2 sztuki
szynka dobrej jakości (plastry) - 4 sztuki
ser mozzarella - 60 g
czosnek (ząbki) - 1 sztuka
sól
pieprz
masło/oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Jajka roztrzepujemy, dodajemy sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i całość mieszamy.
Ser mozzarella kroimy w kostkę, podobnie paprykę i dodajemy do masy jajecznej. Dokładnie mieszamy.
Formę do muffinów lub kokilki smarujemy masłem (oliwą) i w każde wgłębienie wkładamy plasterek szynki. Następnie nakładamy masę jajeczną.
Muffiny jajeczne pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Możemy je podać udekorowane szczypiorkiem lub kiełkami rzodkiewki 🙂
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!