Muffiny jajeczne


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe


Banalnie prosty, ale efektowny i pyszny przepis 🙂 Zapraszamy na rewelacyjne muffiny jajeczne!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 15 min 20 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 15 min
Gotowe 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • jajka - 3 sztuki

  • czerwona papryka - 1/2 sztuki

  • szynka dobrej jakości (plastry) - 4 sztuki

  • ser mozzarella - 60 g

  • czosnek (ząbki) - 1 sztuka

  • sól

  • pieprz

  • masło/oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE

Jajka roztrzepujemy, dodajemy sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i całość mieszamy.

Ser mozzarella kroimy w kostkę, podobnie paprykę i dodajemy do masy jajecznej. Dokładnie mieszamy.

Formę do muffinów lub kokilki smarujemy masłem (oliwą) i w każde wgłębienie wkładamy plasterek szynki. Następnie nakładamy masę jajeczną.

Muffiny jajeczne pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Możemy je podać udekorowane szczypiorkiem lub kiełkami rzodkiewki 🙂


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.