Różane makaroniki
Normalny
Drogi
Bezglutenowe
Pyszne, delikatne i zachwycające swoim wyglądem 🙂 Zapraszamy na różane makaroniki!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
30 min | 15 min | 45 min |
Przygotowanie | 30 min |
Pieczenie | 15 min |
Gotowe | 45 min |
SKŁADNIKI:
Sztuki | |
20 |
Migdałowe bezy:
mielone migdały/mąka migdałowa - 100 g
białka - 3 sztuki
cukier puder - 200 g
cukier - 30 g
różowy barwnik
woda różana
Krem:
masło - 2 łyżki
cukier puder - 4 łyżki
śmietanka 32% - 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE
Bezowe makaroniki:
Mielimy migdały, jeśli nie posiadamy mąki migdałowej.
Ubijamy białka z cukrem (kryształem) na sztywną pianę, następnie dodajemy migdały lub mąkę migdałową, wodę różaną (2 krople) i cukier puder. Całość mieszamy.
Dodajemy różowy barwnik (1-2 krople) i ponownie mieszamy.
Na blaszce pokrytej papierem do pieczenia robimy za pomocą szprycy kropki z naszej masy. Zostawiamy je na 20 minut.
Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni i wstawiamy makaroniki na 15 minut. Jeśli są większe niż 4 cm to na trochę dłużej.
Różane makaroniki:
Wszystkie składniki na krem miksujemy na gładką masę i wstawiamy na 20 minut do lodówki.
Makaroniki smarujemy kremem i składamy parami.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!