pelniasmakow-banner

Kurczak w panierce sezamowej


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału


Proste i smaczne danie, które sprawdzi się zarówno na obiad jak i przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi 🙂 Może jutro i u Was zagości kurczak w panierce sezamowej?

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
20 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki

  • jajka - 2 sztuki

  • sezam - 1 łyżka

  • mąka pszenna - 1/2 szklanki

  • bułka tarta - 1/2 szklanki

  • ostra papryka - 1 szczypta

  • wędzona papryka - 1 szczypta

  • czosnek granulowany - 1 szczypta

  • sól

  • pieprz

  • olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE

piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą, pieprzem, ostrą papryką, wędzoną papryką, czosnkiem granulowanym i obtaczamy w mące.

Jajka roztrzepujemy widelcem i maczamy w nich kurczaka.

Bułkę tartą mieszamy razem z ziarnami sezamu i obtaczamy mięso.

Na patelni mocno rozgrzewamy olej. Kurczaka smażymy na złoty kolor z obu stron.

Kurczak w panierce sezamowej najlepiej smakuje z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub domowych frytek 🙂


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.