Kurczak w panierce sezamowej

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału
Proste i smaczne danie, które sprawdzi się zarówno na obiad jak i przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi 🙂 Może jutro i u Was zagości kurczak w panierce sezamowej?
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
20 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 20 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
piersi z kurczaka - 2 sztuki
jajka - 2 sztuki
sezam - 1 łyżka
mąka pszenna - 1/2 szklanki
bułka tarta - 1/2 szklanki
ostra papryka - 1 szczypta
wędzona papryka - 1 szczypta
czosnek granulowany - 1 szczypta
sól
pieprz
olej rzepakowy
PRZYGOTOWANIE
piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą, pieprzem, ostrą papryką, wędzoną papryką, czosnkiem granulowanym i obtaczamy w mące.
Jajka roztrzepujemy widelcem i maczamy w nich kurczaka.
Bułkę tartą mieszamy razem z ziarnami sezamu i obtaczamy mięso.
Na patelni mocno rozgrzewamy olej. Kurczaka smażymy na złoty kolor z obu stron.
Kurczak w panierce sezamowej najlepiej smakuje z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub domowych frytek 🙂
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!