Kurczak w panierce sezamowej
 
                Łatwy
 
                Przystępny
 
                        Bez nabiału
Proste i smaczne danie, które sprawdzi się zarówno na obiad jak i przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi 🙂 Może jutro i u Was zagości kurczak w panierce sezamowej?
|  |   0 z 5 (0 głosów) | |
|   0 z 5 (0 głosów) | ||
|   | Przygotowanie | 
| 20 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 20 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Porcje | 
| 2 | 
- piersi z kurczaka - 2 sztuki 
- jajka - 2 sztuki 
- sezam - 1 łyżka 
- mąka pszenna - 1/2 szklanki 
- bułka tarta - 1/2 szklanki 
- ostra papryka - 1 szczypta 
- wędzona papryka - 1 szczypta 
- czosnek granulowany - 1 szczypta 
- sól 
- pieprz 
- olej rzepakowy 
PRZYGOTOWANIE
piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą, pieprzem, ostrą papryką, wędzoną papryką, czosnkiem granulowanym i obtaczamy w mące.
Jajka roztrzepujemy widelcem i maczamy w nich kurczaka.
Bułkę tartą mieszamy razem z ziarnami sezamu i obtaczamy mięso.
Na patelni mocno rozgrzewamy olej. Kurczaka smażymy na złoty kolor z obu stron.
Kurczak w panierce sezamowej najlepiej smakuje z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub domowych frytek 🙂
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!





 
         
                
             
                
             
            