pelniasmakow-banner

Wegański krem czekoladowy


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Drogi

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Coś pysznego dla przyjaciół wegan i nie tylko 🙂 Idealny do kanapek, ciast, tortów i deserów! Ponadto sprawdzi się dla osób, które: - nie tolerują laktozy - są na diecie bezglutenowej - są weganami - uwielbiają pyszne i naturalne jedzonko 🙂 Zapraszamy na wegański krem czekoladowy!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • śmietanka kokosowa - 400 ml

  • olej kokosowy - 120 ml

  • daktyle bez pestek - 200 g

  • gorzkie kakao - 120 g

  • cynamon (opcjonalnie) - 1 szczypta

PRZYGOTOWANIE

Olej kokosowy blendujemy razem z daktylami i śmietanką kokosową.

Gdy masa będzie gładka dodajemy kakao i ponownie blendujemy.

Nasz wegański krem czekoladowy przekładamy do słoika lub miseczki i wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Jeśli zdecydujemy się na jesienną opcję z dodatkiem szczypty cynamonu to dodajemy go wraz z kakaem.

Oczywiście kwestia słodkości jest indywidualna, więc w razie czego można dodać odrobinę ksylitolu.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.