pelniasmakow-banner

Zupa serowa


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Pyszna i prosta do zrobienia zupa serowa, zapraszamy 🙂

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Gotowanie Gotowe
5 min 20 min 25 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 20 min
Gotowe 25 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
3

  • bulion warzywny - 500 ml

  • serek topiony śmietankowy - 100 g

  • ser żółty (gouda) - 50 g

  • czosnek (ząbki) - 2 sztuki

  • sól

  • pieprz

  • oliwa z oliwek

Do podania:

  • papryka wędzona - 1 szczypta

  • zioła prowansalskie - 1 szczypta

  • ser żółty do posypania

  • bagietka

PRZYGOTOWANIE

W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek i smażymy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Następnie zalewamy go gorącym bulionem warzywnym. Podgrzewamy przez chwilę na średnim ogniu.

Chochelką odlewamy miskę zupy, dodajemy serek topiony, mieszamy aż się rozpuści i wlewamy z powrotem do wywaru.

Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach i również dodajemy.

Gdy zupa serowa będzie miała jednolitą konsystencję, doprawiamy ją do smaku.

Zupa serowa powinna być podawana z bagietką (opcjonalnie posmarowaną masłem czosnkowym), posypana startym żółtym serem i oprószona wędzoną papryką oraz ziołami prowansalskimi.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.